Ośrodek Formacyjno - Rehabilitacyjno - Wypoczynkowy Skowronek

Przyjęcia weselne

.....a może rzeczywiście wszystko nam się przyśniło: stangret, kareta, wieczór,
mój frak i Twój tren i nasze życie twarde i słodkie jak sen.
Nie byłoby małżeństwa, gdyby nie nasza miłość.....
(K. I. Gałczyński)


Biała suknia, roztańczeni Goście, kulinarne doznania, piękny wystrój i ... ta jedyna noc poślubna
- przyjęcie weselne w Ośrodku „Skowronek” to wspomnienia, do których z przyjemnością i wzruszeniem sięga się pamięcią. Wspaniałe wnętrza wzbogacone subtelną dekoracją weselną zachwycą wszystkich Gości, a mistrzowskie umiejętności kulinarne naszego Szefa Kuchni oraz profesjonalna obsługa kelnerska pozwolą Państwu oddać się szaleńczej zabawie i poczuć naprawdę wyjątkowo.
W otoczeniu zieleni, drzew, z dala od zgiełku miasta pragniemy stworzyć Państwu prawdziwą, rodzinną atmosferę, zapewnić odpowiedni nastrój oraz zadbać o wszelkie wygody.
Nasz personel jest w stanie zorganizować dla Państwa to wyjątkowe przyjęcie zgodnie z Państwa oczekiwaniami.
Menu weselne jest zawsze dopasowane do Państwa potrzeb i wymagań.
Poniżej przedstawiamy nasze propozycje menu oraz przykładowy przebieg wesela.
Powitanie chlebem i solą na werandzie ośrodka.
Nowożeńców wita Matka Pani Młodej i przedstawiciel ośrodka.
Po powitaniu zapraszamy wszystkich gości na salę balową, gdzie czeka na nich powitalna lampka szampana.
Po wzniesieniu toastu za młodych zapraszamy wszystkich do stołów, na których już czeka ...

 

 

  MENU WESELNE     

 

I danie (I do wyboru):

Rosół złocisty

Zupa krem pieczarkowa

Zupa krem brokułowa

Zupa krem serowa

Zupa krem borowikowa

Zupa cebulowa z jajkiem i serem żółtym

Zupa czosnkowa z grzankami

Do wyboru dodatki – makaron, grzanki, groszek ptysiowy, lane ciasto.

 

II danie

Mięso (4 rodzaje do wyboru,:w przeliczeniu 2,5 p. mięsa na osobę)

Rolada śląska wieprzowa

Rolada śląska wołowa

Kieszonki wieprzowe z pieczarkami i papryką

Kotlet ułański

Pierś faszerowana mięsem mielonym i brokułami

Kotlet de volaille z masłem i koperkiem

Zraz drobiowy z szynką i serem żółtym

Miruna w sosie koperkowym

Polędwica z dorsza w sosie śródziemnomorskim

Kieszonki drobiowe faszerowane szpinakiem i serem feta

Kotlet biskupi (filet drobiowy z serem camembert i prażonymi orzeszkami arachidowymi)

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

Karczek szpikowany czosnkiem

Udko z kaczki duszone w winie z jabłkiem i żurawiną

Kotlet schabowy panierowany

Udko z kurczaka faszerowane mięsem i pieczarkami

Filet hawajski (pierś nadziewana szynką i ananasem)

 

Sosy (2 rodzaje do wyboru):

Pieczeniowy ciemny

Pieczarkowy

Kurkowy

 

Dodatki do dania głównego (2 propozycje do wyboru):

Kluski śląskie

Kluski polskie

Ziemniaki z wody

Pieczone ćwiartki z ziemniaka

Ziemniaki opiekane (łódeczki, kuleczki, talarki)

Ryż biały

Ryż curry

Frytki

 

Dodatki warzywne (3 rodzaje do wyboru):

Kapusta biała duszona

Kapusta czerwona duszona

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z białej kapusty

Marchewka z chrzanem i rodzynkami

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kiszonych ogórków z cebulą i papryką

Buraczki z cebulką

Sałata lodowa w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem

Mizeria

Bukiet warzyw gotowanych

 

Zimna płyta

półmisek mięs pieczonych

(karczek lub szynka pieczona,

schab ze śliwką,

schab po sztygarsku,

pasztety pieczone,

zawijaniec z pieczarkami,

zawijaniec ze szpinakiem,

zawijaniec z szynką cygańską,serem żółtym i papryką czerwoną

patera wędlin (szynka, polędwica, salami)

patera serów (żółty, pleśniowy, wędzony)

 

Przystawki (4 propozycje do wyboru):

Galaretka drobiowa, galaretka wieprzowa

Pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią

Szparagi zawijane w szynce parmeńskiej

Jaja w sosie Dijon

Śledź w oleju

Śledź w śmietanie

Jaja faszerowane pieczarkami

 

Sałatki: (3 propozycje do wyboru)

Sałatka grecka

Sałatka Cezara

Sałatka z kurczakiem wędzonym, makaronem, papryką i kukurydzą.

Sałatka z brokuł, jajek, ogórka, kukurydzy

Sałatka gyros z kapustą pekińską

Sałatka selerowa z ananasem i szynką wędzoną

Sałatka meksykańska (ryż, oliwki, ogórek konserwowy, papryka czerwona, fasola czerwona)

Sałatka Zlotohorska (ryż, kukurydza, ser żółty, jajka, por, seler)

Sałatka a'la mole

 

Dipy (2 do wyboru):

Czosnkowy,

Tzatzyki,

Chrzanowy,

Musztardowy.

 

 

Kolacja I

Flaki

Bigos staropolski

Bogracz wołowy

Pieczona golonka po bawarsku z piwem i warzywami,

dodatkowo do wyboru: weka z czosnkiem z pieca lub frytki

 

Kolacja II (do wyboru):

Flaki

Bigos staropolski

Bogracz wołowy

Weka z czosnkiem z pieca do każdej propozycji

 

Kolacja III (do wyboru):

Barszcz czerwony na zakwasie z:

Krokietem z grzybami i kapustą

Krokietem z mięsem

Pasztecikami

 

W cenie zapewniamy:

Kawa, herbata – bez ograniczeń przez całą noc,

Ciasto – 2 p./os.,

Owoce,

Szampan na powitanie.

 

Na poprawiny – świeży obiad, kawa, herbata, porcja ciasta, menu weselne